当前位置 新闻资讯 > 公告信息

科学与工程计算中心用户交流会报名通知

尊敬的用户:

为了更好服务用户,促进用户之间交流讨论,科学与工程计算中心将于2020年10月30日下午3点至4点半,在创园7栋301会议室(暂定)举行例行用户交流分享会 (CCSE’s Seminar and Sharing Series)。 ​ 本次交流会采用报告分享结合自由讨论形式进行,主要交流内容为(但不局限于):1、计算学科科研成果分享;2、南科大集群使用经验分享;3、使用学校集群中遇到的问题和困难;4、对计算中心的建议等。

现开始接受用户参会报名(这次主要讨论问题将针对材料,微电子,量子科学 三个学科方向,但参会用户不限于以上三个方向,欢迎大家踊跃报名)。 ​ 请将《202010科学与工程计算中心用户交流会报名回执表》填写完整,并发送至邮箱:ccse@sustech.edu.cn。截止时间:2020年10月26日下午6点。

根据用户报告报名情况,计算中心将从中选择2到3名用户进行报告,每名用户报告时间为20分钟,交流讨论时间为10分钟。报告内容可以是科研成果分享,也可以是学校集群使用经验分享或高性能计算相关知识介绍等。 ​ 对于入选本次交流会报告的用户,计算中心将给以一定额度的机时费奖励,以资鼓励。机时费奖励到课题组账户。

科学与工程计算中心

2020年10月20日

CCSE solicits speakers for its users meeting to exchange HPC and related experience

October 20, 2020

Dear Users,

To benefit the campus HPC community, and promote exchanges and discussions between users, the Center for Computational Science and Engineering (CCSE) will continue the informal Seminar and Sharing Series (CCSE’s S3 meeting) for its users to share and exchange research computing experience. The meeting will be held at the Conference Room 301, Building 7, Chuangyuan 3:00 pm to 4:30 pm on October 30th, 2020. The meeting will combine presentations by users and free discussions. The topics may include: 1. Sharing of results from scientific computing in any discipline; 2. Discussions on performance enhancements in using the SUSTech clusters; 3. Users’ experience in resolving problems and difficulties in working with the clusters; 4. Suggestions for the computing center to improve its services, etc.

Registration for the meeting is now open! (the topics at this meeting including but not limited to materials, microelectronics, and quantum science, but the registration are not limited to the above three directions, all users are welcome to register). Please fill in the "202010 CCSE's S3 Meeting Registration Receipt Form" and send it to the mailbox: ccse@sustech.edu.cn, by 6:00 pm on October 26, 2020.

Based on the responses, CCSE will select 2 to 3 speakers, each will give a 20-minute presentation, followed by open questions and discussions. Contributed speakers will be rewarded with a certain amount of core-hours on the clusters.

September 15, 2020

[下载]附件:《202010科学与工程计算中心用户交流会报名回执表》